web page hit counterΠώς να καθαρίσετε μετά από ζημιά από πυρκαγιά - Συχνές ερωτήσεις καθαρισμών
Υπηρεσίες Καθαρισμού χώρων
Δεν έχετε ποτέ μια δεύτερη ευκαιρία να κάνετε μια πρώτη εντύπωση, επομένως εμπιστευτείτε μας για να σας βοηθήσουμε να εντυπωσιάσετε με έναν καλά συντηρημένο καθαρό χώρο.

Πώς να καθαρίσετε μετά από ζημιά από πυρκαγιά

Είστε εδώ:
Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 6 Λεπτ

Γνωρίζοντας πώς να καθαρίσετε μετά από μια μικρή οικιακή πυρκαγιά μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν χρειάζεστε τη βοήθεια ενός επαγγελματία.

ο genikoikatharismoi.gr είναι πάντα ένα τηλεφώνημα μακριά, εάν χρειάζεστε τους έμπειρους τεχνικούς και τα εργαλεία καθαρισμού μας, αλλά θέλουμε να σας προετοιμάσουμε να ολοκληρώσετε μόνοι σας μικροκαθαρισμούς. Οι παρακάτω συμβουλές και μυστικά κόλπα θα σας βοηθήσουν να αποκαταστήσετε την ιδιοκτησία σας μετά από μια μικρής εκτασης φωτιας

Μπορείτε να καθαρίσετε ένα σπίτι που έχει υποστεί φωτιά;

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να καθαρίσετε ένα σπίτι που έχει υποστεί ζημιά από φωτιά. Ακόμα κι αν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, έχουμε μερικές συμβουλές που θα σας διδάξουν πώς να καθαρίζετε μετά από ζημιά από φωτια.

Το πρώτο βήμα είναι να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα καμένα συντρίμμια και η τέφρα. Μπορεί να περιέχει σκληρές χημικές ουσίες που έχουν τη δυνατότητα να βλάψουν τους πνεύμονές σας. Εάν η τέφρα αγγίξει το δέρμα σας, μπορεί να αφήσει έγκαυμα, εξάνθημα ή άλλα σημάδια ερεθισμού. πρεπει επίσης να αποφύγετε την επαφή με τα μάτια σας για να αποφύγετε μόνιμη βλάβη.

Αυτό το κάνετε φορώντας μακριά παντελόνια, μακριά μανίκια, μάσκα N95 και προστατευτικά παπούτσια με κλειστά δάχτυλα. Καλύψτε επίσης τα χέρια σας με χοντρά γάντια. Ανοίξτε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες για να βοηθήσετε τον αερισμό ορισμένων από τις σκληρές χημικές ουσίες και τον παρατεταμένο καπνό. Εάν χρειάζεται να κάνετε μικρά διαλείμματα για να βγείτε στο ύπαιθρο στα πρώτα στάδια του καθαρισμού, αφιερώστε στον εαυτό σας αυτόν τον χρόνο χωρίς να νιώθετε ενοχές.

Με αυτά τα μέτρα προστασίας, ήρθε η ώρα να μάθετε πώς να καθαρίζετε μετά από ζημιά από πυρκαγιά.

Πώς να καθαρίσετε μετά από ζημιά από πυρκαγιά
Υπάρχουν τρεις τύποι ζημιών που μπορεί να χρειαστεί να καθαρίσετε μετά από πυρκαγιά στο σπίτι:

 1. Ζημιά από πυρκαγιά
 2. Ζημιά από καπνό
 3. Υδάτινη καταστροφή
  Ας το αναλύσουμε σε μια γρήγορη λίστα ελέγχου που θα σας δώσει μια επισκόπηση της διαδικασίας καθαρισμού:

 

 1. Αφαιρέστε προσεκτικά όλα τα υπολείμματα.
 2. Αφαιρέστε τυχόν στάσιμο νερό.
 3. Επισκευάστε ή αντικαταστήστε οτιδήποτε δείχνει σημάδια ζημιάς από το νερό.
 4. Αφαιρέστε τα σωματίδια καπνού και την αιθάλη από όλους τους χώρους του σπιτιού.
 5. Καθαρίστε τους αεραγωγούς για να εξαλείψετε τα σωματίδια αιθάλης και καπνού που θα μπορούσαν να βλάψουν τους πνεύμονες. Φροντίστε να απενεργοποιήσετε το σύστημα αεραγωγων αν υπαρχει αμέσως μετά την πυρκαγιά. Δεν θέλετε να διαδώσετε αυτά τα σωματίδια μέσω του συστήματος αερισμού σας και σε άλλους χώρους του σπιτιού. Απαιτείται ενδελεχής καθαρισμός του συστήματος εάν νομίζετε ότι έχει συμβεί.
 6. Πετάξτε ρούχα και οικιακά αντικείμενα που δεν επισκευάζονται ή που δεν μπορείτε να πλύνετε. Αυτό είναι ένα συντριπτικό βήμα, αλλά να θυμάστε ότι τα περισσότερα πράγματα μπορούν να αντικατασταθούν.
 7. Εξαλείψτε το άρωμα καπνού που τείνει να μπαίνει μετά από μια φωτιά.
 8. Καθαρίστε τον αέρα για να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα σε όλο το σπίτι.
 9. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτήν τη λίστα ελέγχου για να καθαρίσετε τις περισσότερες περιοχές του σπιτιού μετά από πυρκαγιά. Εάν βρίσκετε κάποια από αυτές τις εργασίες πολύ δύσκολη ή δεν έχετε χρόνο να κάνετε καθαρισμό μετά την πυρκαγιά, ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με την ομάδα έμπειρων επαγγελματιών μας.

Πώς να καθαρίσετε το εξωτερικό

Πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε το σπίτι σας μετά από πυρκαγιά, βεβαιωθείτε ότι είναι δομικά σταθερό. Ακόμα κι αν εργάζεστε πρώτα στο εξωτερικό, θέλετε να ελέγξετε τα ακόλουθα για αντοχή και λειτουργικότητα:

 1. Στέγη
 2. Είσοδοι
 3. Εξωτερικοί χώροι διαβίωσης – βεράντες, καταστρώματα κ.λπ.

Μπορείτε να ξεκινήσετε τον καθαρισμό των εξωτερικών επιφανειών με ένα πιεστικο. Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε αυτόν τον εξοπλισμό, χρησιμοποιήστε μια σκληρή βούρτσα που μπορείτε να βρείτε ευκολα και ένα μείγμα απο καποιο ασφαλές διάλυμα καθαρισμού.

Ο καθαρισμός των εξωτερικών επιφανειών με το χέρι μπορεί να διαρκέσει σημαντικό χρόνο, εκτός εάν η περιοχή που έχει υποστεί ζημιά είναι μικρή. Όσο περισσότερο αφήνεται η αιθάλη και η στάχτη να καθίσουν στο σπίτι σας, τόσο πιο πιθανό είναι να προκληθεί μόνιμη ζημιά. Θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να νοικιάσετε ένα πιεστικο μηχανημα ή να προσλάβετε έναν επαγγελματία εάν αντιμετωπίζετε μεγάλη περιοχή ζημιάς.

Μετά το πλύσιμο με πιεστικο, μπορείτε να καθαρίσετε τις υδρορροές, τη βεράντα,τα πεζοδρόμια, το δρόμο και τα παράθυρα. Όλες αυτές οι επιφάνειες μπορούν να συλλέξουν σκόνη και άλλα συντρίμμια ακόμα και από μια μικρή πυρκαγιά σπιτιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρικό πλυντήριο εάν το έχετε. Εξετάστε παντα το ενδεχόμενο να φέρετε μια ομάδα επαγγελματιών καθαριστών για να το κάνετε αυτό γρήγορα, εάν δεν έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό ή ανθρώπινο δυναμικό.

Επιθεώρηση των εσωτερικών επιφανειών

Το πρώτο βήμα για τον καθαρισμό των εσωτερικών επιφανειών του σπιτιού σας μετά από πυρκαγιά είναι μια επιθεώρηση. Αφαιρέστε τα συντρίμμια και τα σκουπίδια καθώς και τα άθικτα αντικείμενα που θέλετε να κρατήσετε. Αυτό θα σας δώσει μια σαφή εικόνα των τοίχων, της οροφής και των δαπέδων για να προσδιορίσετε την έκταση της ζημιάς.

Μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε το στάσιμο νερό ή να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη επαγγελματικη ηλεκτρική σκούπα για να εξαλείψετε τη χαλαρή αιθάλη και άλλα υπολείμματα. Η διαδικασία καθαρισμού θα πρέπει να ξεκινήσει αφού έχετε μια στεγνή επιφάνεια χωρίς σαθρά σωματίδια και καμένα αντικείμενα.

Αν δείτε μούχλα ή άλλα σημάδια σοβαρής ζημιάς από το νερό που προκαλείται από το νερό που χρησιμοποιήθηκε απο την πυροσβεστικη για την κατάσβεση της φωτιάς, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την ομάδα μας για βοήθεια.

Πώς να καθαρίσετε τα εσωτερικά σημεια του σπιτιου σας 
Εάν ψεκάστηκε πολύ νερό στο εσωτερικό του σπιτιού σας για να σβήσει τη φωτιά, μπορείτε να σκουπίσετε αυτές τις επιφάνειες με ένα διάλυμα χλωρίνης για να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης μούχλας . Για κάθε 4 lt νερού που χρησιμοποιείται, προσθέστε ένα φλιτζάνι υγρό οικιακό λευκαντικό. Ανακατέψτε καλά και σκουπίστε μια μικρή περιοχή της επιφάνειας για να ελέγξετε για αποχρωματισμό. Εάν δεν εμφανίζεται αποχρωματισμός, μπορείτε να συνεχίσετε να σκουπίζετε όλες τις επιφάνειες όπως χρειάζεται.

Για να καθαρίσετε τις εσωτερικές επιφάνειες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο καθαριστικό διάλυμα ή ένα σπιτικό μείγμα φωσφορικού τρι-νάτριου, χλωρίνης και ζεστού νερού. Αυτές οι λύσεις θα λειτουργήσουν για τις περισσότερες σκληρές, επίπεδες επιφάνειες μέσα στο σπίτι σας. Ας πάμε σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο καθαρισμού τοίχων, δαπέδων και τούβλων που έχουν υποστεί ζημιά από φωτιά.

Πώς να καθαρίσετε τοίχους και σκληρά δάπεδα που έχουν υποστεί ζημιά από πυρκαγιά
Οι περισσότεροι τοίχοι καθαρίζονται σχετικα εύκολα από αιθάλη και καπνό με ένα μείγμα φωσφορικού τρι-νάτριου, χλωρίνης και νερού. Χρησιμοποιήστε έως και 6 μερη φωσφορικού τρι-νάτριου με 1 φλιτζάνι λευκαντικό χλωρίου και 4 λιτρα ζεστο νερό. Φορέστε λαστιχένια γάντια πριν σκουπίσετε τους τοίχους με το διάλυμα, ξεκινώντας από το πάτωμα και φτάνοντας μέχρι την οροφή ένα μικρό τμήμα τη φορά.

Μην ρίχνετε νερό σε μεγάλες επιφάνειες ταυτόχρονα. Χρησιμοποιήστε μικρές ποσότητες του διαλύματος καθαρισμού σε περιορισμένες περιοχές του τοίχου για να αποτρέψετε τη μούχλα και το ωίδιο. Ξεπλύνετε κάθε μικρή περιοχή με ζεστό νερό αμέσως μετά τον καθαρισμό.

Το τελευταίο βήμα είναι να αφήσετε τους τοίχους να στεγνώσουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλους ανεμιστήρες και να ανοίξετε τα παράθυρα για να επιταχύνετε αυτή τη διαδικασία. Θέλετε οι τοίχοι να στεγνώνουν γρήγορα για να αποφύγετε την ανάπτυξη μούχλας και μούχλας.

Αντισταθείτε στην επιθυμία να χρησιμοποιήσετε ένα πιο σκληρό διάλυμα καθαρισμού εάν δεν έχετε τα αποτελέσματα που περιμένετε. Ενδέχεται να χρειαστείτε μια επαγγελματική ομάδα καθαρισμού για να σας βοηθήσει στη διαδικασία καθαρισμού, εάν έχει σημειωθεί μεγαλύτερη ζημιά στους τοίχους ή στο σκληρό δάπεδο.

Τι να πετάξετε μετά από μια μικρή εσωτερική πυρκαγιά

Μπορείτε να περάσετε από τα περισσότερα υπάρχοντά σας μετά από μια πυρκαγιά σε ένα μικρό σπίτι για να προσδιορίσετε τι μπορεί να σωθεί, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να πετάξετε αμέσως, ανεξάρτητα από την ορατή τους κατάσταση. Αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν:

Μη αλλοιώσιμα τρόφιμα – Τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα μπορεί να φαίνονται άθικτα, αλλά ποτέ δεν ξέρετε τι έχει κάνει η έκθεση σε έντονη ζέστη στα τρόφιμα που βρίσκονται μέσα. Αυτή η θερμότητα μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη βακτηρίων που θα μπορούσαν να σας αρρωστήσουν. Τα τρόφιμα σε κουτιά και σακούλες δεν είναι πλέον καλά γιατί ο καπνός μπορεί να περάσει εύκολα μέσα από τη συσκευασία.
Καμένα ρούχα – Μπορείτε να πλύνετε πολλά υφάσματα που έχουν αιθάλη ή μικρή ζημιά στον καπνό, αλλά τα καμένα ρούχα πρέπει πάντα να πηγαίνουν στα σκουπίδια.
Φάρμακα – Εάν αφεθεί κοντά στη φωτιά ή καταστραφεί από το νερό και τα διαλύματα καθαρισμού στη διαδικασία καθαρισμού, το φάρμακό σας θα πρέπει να πάει στα σκουπίδια. Η έντονη ζέστη και η έκθεση σε υγρασία και χημικές ουσίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιές που δεν βλέπετε εύκολα.
Γενικά, οτιδήποτε έχει περίεργη μυρωδιά ή παρουσιάζει έστω και μικρά σημάδια ζημιάς, πρέπει να χτυπήσει στα σκουπίδια μετά από πυρκαγιά. Όσο πιο μακριά βρισκόταν ένα αντικείμενο από τη φωτιά, τόσο πιο πιθανό είναι να κρατηθεί με ασφάλεια. Όταν δεν είστε σίγουροι για ένα αντικείμενο, πηγαίνετε με τα σκουπίδια.

 

Θέλετε να επαναφέρετε το σπίτι σας σε ένα υγιές περιβάλλον χωρίς μούχλα και στάχτη.

Χρειάζεστε βοήθεια; Ο genikoikatharismoi.gr  μπορεί να βοηθήσει με την αποκατάσταση ζημιών από πυρκαγιά
Η διαδικασία καθαρισμού μετά από ακόμη και την πιο μικρή πυρκαγιά στο σπίτι μπορεί να είναι συντριπτική ή ακόμα και αδύνατη. Είμαστε περήφανοι που παραμένουμε σε ετοιμότητα 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο, επειδή κατανοούμε ότι οι πελάτες μας χρειάζονται γρήγορη βοήθεια. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα ξεσπάσει φωτιά, γι’ αυτό παραμένουμε σε εγρήγορση και έτοιμοι να βοηθήσουμε όταν χρειαστεί.

Μια πυρκαγιά μπορεί να ανατρέψει τη ζωή σας, αλλά η κλήση σας στην εταιρια μας  θα σας βοηθήσει να τα επαναφέρετε όλα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Καλέστε μας τώρα για να αποκαταστήσουμε την ηρεμία σας.

 

Μαθετε περισσοτερα
Was this article helpful?
Dislike 0
Προβολές: 23