web page hit counterΠώς προέκυψε η ιδέα του ανοιξιάτικου καθαρισμού; - Συχνές ερωτήσεις καθαρισμών
Υπηρεσίες Καθαρισμού χώρων
Δεν έχετε ποτέ μια δεύτερη ευκαιρία να κάνετε μια πρώτη εντύπωση, επομένως εμπιστευτείτε μας για να σας βοηθήσουμε να εντυπωσιάσετε με έναν καλά συντηρημένο καθαρό χώρο.

Πώς προέκυψε η ιδέα του ανοιξιάτικου καθαρισμού;

Είστε εδώ:
Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 5 Λεπτ

Όταν ρωτηθεί καποιος , «τι είναι ο ανοιξιάτικος καθαρισμός;» οι περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούν να σας πουν την απάντηση – ένας βαθύς καθαρισμός του σπιτιού (ή του χώρου εργασίας) που πραγματοποιείται την άνοιξη. Το όνομα τα λέει όλα, έτσι δεν είναι;

Ρωτήστε όμως κάποιον πώς προέκυψε η ιδέα του ανοιξιάτικου καθαρισμού και μπορεί θα σας συναντήσει μια σαστισμένη ματιά. Βλέπετε, ενώ όλοι αποδεχόμαστε ότι ο ανοιξιάτικος καθαρισμός είναι μια παλιά παράδοση, πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε γιατί.

Ο όρος χρονολογείται από τη βικτωριανή εποχή, όταν οι άνθρωποι έκαναν ετήσιο βαθύ καθαρισμό για να απαλλαγούν από την αιθάλη και τη βρωμιά που προκαλούνται από την καύση άνθρακα, ξύλου και κηροζίνης, καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Αυτό θα συνεπαγόταν τον καθαρισμό ολόκληρου του σπιτιού και το άνοιγμα όλων των παραθύρων για να επιτρέπεται ο σωστός αερισμός. Φυσικά αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο όταν ο καιρός ήταν λίγο πιο ζεστός, δηλαδή την άνοιξη!

Ο ανοιξιάτικος καθαρισμός έχει επίσης θρησκευτικές επιρροές. Στις εβραϊκές κοινότητες, ο ανοιξιάτικος καθαρισμός συνδέεται άμεσα με τον εορτασμό του Πάσχα, που γίνεται τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Οι χριστιανοί επιλέγουν να καθαρίσουν τους βωμούς των εκκλησιών, την προηγούμενη ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής και οι οπαδοί των Ελληνορθόδοξων καθαρίζουν τα σπίτια τους μια ολόκληρη εβδομάδα πριν από τη Σαρακοστή. Υπάρχει επίσης ο ιρανικός εορτασμός του Νορούζ, ο οποίος εκτείνεται σε δύο εβδομάδες στις αρχές της άνοιξης και περιλαμβάνει πιστούς που καθαρίζουν τα σπίτια τους, αγοράζουν νέα ρούχα και περνούν χρόνο με την οικογένεια.

Ενδιαφέρον, δεν νομίζετε;

Τι μήνα είναι ο ανοιξιάτικος καθαρισμός;

Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος στιγμή για να πραγματοποιήσετε τον ανοιξιάτικο καθαρισμό. Εδώ στην Ελλαδα, η πρώτη μέρα της άνοιξης είναι ο Μάρτιος του 2020, οπότε οποιαδήποτε στιγμή απο εκει και περα είναι μια χαρά! Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να κάνουν τον ανοιξιάτικο καθαρισμό τους τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

Τι νόημα έχει ο ανοιξιάτικος καθαρισμός;

Πρώτα απ ‘όλα, κανείς δεν λέει ότι πρέπει να κάνετε έναν ανοιξιάτικο καθαρισμό. Δεν υπάρχουν κανόνες – Ο λόγος που αρέσει στους ανθρώπους να κάνουν έναν ανοιξιάτικο καθαρισμό είναι ότι περιλαμβάνει βαθύ καθαρισμό των περιοχών του σπιτιού που μπορεί συχνά να παραλείπονται ή να αποφεύγονται σε έναν τακτικό, εβδομαδιαίο καθαρισμό. Είναι ένας τρόπος να ανανεώσετε το σπίτι σας μετά από έναν κρύο χειμώνα και να το προετοιμάσετε για τους ζεστούς μήνες.

Εκτός από το βαθύ καθαρισμό, σε πολλούς ανθρώπους αρέσει επίσης να ξεκουράζονται κατά τη διάρκεια της άνοιξης. Αυτό περιλαμβάνει τo πεταγμα και την ανακύκλωση και, σε ορισμένες περιπτώσεις, την απόρριψη ανεπιθύμητων αντικειμένων.

Τα οφέλη του ανοιξιάτικου καθαρισμού

Το καθάρισμα τώρα σάς δίνει περισσότερο χρόνο για να περάσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας κάνοντας διασκεδαστικά πράγματα το καλοκαίρι

 1. Θα κάνει πιο γρήγορο και ευκολότερο τον καθαρισμό του σπιτιού σας στο μέλλον
 2. Θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα με το σπίτι σας
 3. Μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τυχόν μικρόβια και αλλεργιογόνα

 

Τι χρειάζεστε για τον ανοιξιάτικο καθαρισμό;

Προϊόντα καθαρισμού – Πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ και θα βρείτε έναν ολόκληρο διάδρομο αφιερωμένο στα προϊόντα καθαρισμού για κάθε είδους διαφορετικές εργασίες. Χρειάζεται να τα αγοράσετε; Οχι απαραίτητα! Μπορείτε να φτιάξετε ένα αποτελεσματικό απολυμαντικό σπρέι απλώς συνδυάζοντας 1 μέρος νερό με 1 μέρος ξύδι και προσθέτοντας μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Εάν δεν σας ενδιαφέρουν τα λειαντικά χημικά, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές εκεί έξω. Ρίξτε μια ματιά στην ανάρτησή μας σχετικά με τον οικολογικό καθαρισμό για περισσότερες πληροφορίες.

 1. Μπουκάλια σπρέι – Για να βάζετε τα σπιτικά σας προϊόντα καθαρισμού
 2. Ηλεκτρική σκούπα – Για καθαρισμό χαλιών
 3. Σφουγγαρίστρα ή σφουγγαρίστρα ατμού – Για καθαρισμό σκληρών δαπέδων
 4. Ξεσκονόπανο – Για την αφαίρεση της σκόνης από ταβάνια / φωτιστικά
 5. Πανιά καθαρισμού και σφουγγάρια – Τα πανιά από μικροΐνες είναι ιδανικά για καθαρισμό χωρίς ραβδώσεις
 6. Παλιά οδοντόβουρτσα – Ιδανική για καθαρισμό δυσπρόσιτων περιοχών και αρμολόγηση πλακιδίων
 7. Λαστιχένια γάντια – Προαιρετικά αλλά καλά για την προστασία των χεριών σας
Τι περιλαμβάνει ο ανοιξιάτικος καθαρισμός;

Δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε τον ανοιξιάτικο καθαρισμό; Προτείνουμε να στοχεύσετε πρώτα τα δωμάτια που χρησιμοποιήσατε περισσότερο. Εργαστείτε από πάνω προς τα κάτω: ξεσκονίστε τις οροφές και τα φωτιστικά για ιστούς αράχνης, σκουπίστε τα παράθυρα, αφαιρέστε σημάδια από τους τοίχους, ξεσκονίστε τις επιφάνειες και μετακινηθείτε προς τα σοβατεπί σας.

Καθαρισμός χαλιών και δαπέδων

Το σκούπισμα των χαλιών και των δαπέδων σας με ηλεκτρική σκούπα θα μαζέψει βρωμιά, σκόνη και άλλες βλάβες, συμβάλλοντας στη διατήρηση της καθαρότητας και της υγιεινής των επιφανειών. Εάν σκέφτεστε σοβαρά τον ανοιξιάτικο καθαρισμό, προτείνουμε να καθαρίσετε τα χαλιά σας σε βάθος και να καθαρίσετε τα δάπεδά σας με ατμό.

Το πλύσιμο των χαλιών σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φτάσετε σε μερικά από τα βαθύτερα επίπεδα βρωμιάς και βρωμιάς, που είναι ενσωματωμένα στις ίνες του χαλιού σας. Ο καθαρισμός των δαπέδων σας με ατμό θα βελτιώσει σημαντικά τη συνολική τους εμφάνιση, ενώ θα τα κάνει ασφαλέστερα για κάθε παιδί που σέρνεται.

Για περαιτέρω καθοδήγηση, προτείνουμε να ελέγξετε τα κορυφαία μυστικά καθαρισμού χαλιών μας.

Καθαρισμός συσκευων

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε το πλυντήριό σας; Ας το παραδεχτούμε, δεν μπορείτε να περιμένετε να πλύνει καλά τα ρούχα σας αν είναι καλυμμένο με βρωμιά. Εάν έχει περάσει καιρός από τότε που καθαρίσατε το πλυντήριό σας, θα σας προτείναμε να το χρησιμοποιείτε σε ζεστό πλύσιμο (χωρίς ρούχα), χρησιμοποιώντας το συνηθισμένο σας απορρυπαντικό. Στη συνέχεια, πιάστε ένα πανί και σκουπίστε γύρω από τη τσιμούχα της πόρτας για να απαλλαγείτε από τυχόν βρωμιά. Τέλος, ανοίξτε το συρτάρι του απορρυπαντικού και καθαρίστε το καλά. Θα κάνει μεγαλη διαφορά!

Άλλες συσκευές για καθαρισμό περιλαμβάνουν:

 1. Ψυγείο
 2. Καταψύκτης
 3. Φούρνος

Γνωρίζατε ότι ο καθαρισμός του φούρνου είναι μια από τις λιγότερο αγαπημένες δουλειές των Ελληνιδων ; Εάν είναι κάτι που δεν θέλετε να κάνετε μόνοι σας, προσλάβετε μας για να σας το καθαρίσουμε! Προσφέρουμε καθαρισμό φούρνου ως πρόσθετη υπηρεσία για τον τακτικό οικιακό καθαρισμό και τον καθαρισμό λήξης της μίσθωσης.

Καθαρισμός ταπετσαριών

Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε τις ταπετσαρίες και τις κουρτίνες σας αυτή την άνοιξη. Αφαιρέστε πράγματα όπως καλύμματα μαξιλαριών, ριχτάρια και κλινοσκεπάσματα και βάλτε τα στο πλυντήριο. Θα προτείναμε επίσης να βάλετε και τα κλινοσκεπάσματα των κατοικίδιων σας στο πλυντήριο ρούχων – θα απαλλαγείτε από κάθε κακό που κρύβεται εκεί.

Καθαρισμός εξωτερικού χώρου

Μόλις ολοκληρώσετε τον καθαρισμό μέσα στο σπίτι σας, μπορεί να θέλετε να κάνετε μια αρχή σε εξωτερικούς χώρους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε πραγματικά να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον υπέροχο καιρό όταν (επιτέλους) έρθει!

Ακολουθούν μερικές εργασίες καθαρισμού εξωτερικών χώρων που πρέπει να προσθέσετε στη λίστα σας:

 1. Έπιπλα βεράντας (πλυντήριο πίεσης ή τρίψιμο με λευκό ξύδι και σωλήνας)
 2. Εξωτερικά τζάμια και κουφώματα (Μεγιστοποιήστε το φως της ημέρας!)
 3. Αίθριο / δάπεδο (το πλύσιμο υπό πίεση μπορεί να του δώσει μια νέα πνοή)
 4. Παιδικός εξοπλισμός/παιχνίδια παιχνιδιού (σαπούνι και νερό ή αντιβακτηριδιακό σπρέι)
 5. Κάδοι απορριμμάτων και χώρος ανακύκλωσης (σημαντικός για την πρόληψη παρασίτων)
 6. Μπάρμπεκιου (έτοιμο για ψήσιμο στον ήλιο!)

 

Συμβουλές αποσυμφόρησης για την άνοιξη

Ψάχνετε έναν τρόπο να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο στο σπίτι σας αυτή την άνοιξη; Ακολουθούν μερικές ερωτήσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αποφασίζετε τι θα κρατήσετε ή απο τι θα απαλλαγείτε από περιττα αντικείμενα στο σπίτι σας…

 1. Χρειάζεστε πραγματικά το αντικείμενο;
 2. Το έχετε χρησιμοποιήσει τους τελευταίους 6 μήνες;
 3. Σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε;
 4. Έχει κάποια συναισθηματική αξία;

Αντί απλά να πετάξετε το αντικείμενο, σκεφτείτε αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιον άλλο. Εάν είναι σε καλή κατάσταση, δοκιμάστε να το πουλήσετε στο Facebook Marketplace (ή σε άλλο ιστότοπο), να το δώσετε σε έναν φίλο ή να το δωρίσετε σε φιλανθρωπικό σκοπό. Εάν το αντικείμενο δεν πρόκειται να χρησιμεύσει σε κανέναν, δείτε αν μπορεί να ανακυκλωθεί. Όσο λιγότερα πάει σε χωματερή τόσο το καλύτερο!

Υπηρεσίες ανοιξιάτικου καθαρισμού

Δεν θέλετε να κάνετε ανοιξιάτικο καθαρισμό; Δεν έχετε χρόνο να καθαρίσετε το σπίτι σας; Κανένα πρόβλημα! Η επαγγελματική μας ομάδα καθαριστών είναι διαθέσιμη για να καθαρίσει σε βάθος το σπίτι σας από πάνω μέχρι κάτω, διασφαλίζοντας ότι θα μείνει πεντακάθαρο.

Έχουμε διαθεσιμότητα για μεμονωμένους καθαρισμούς την άνοιξη ή αν προτιμάτε να μας κάνετε κράτηση για τακτικό καθαρισμό, μπορούμε να το κάνουμε και αυτό!

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατησετε εδω  στη σελίδα κρατήσεων για να λάβετε μια προσφορά. Εναλλακτικά, εάν προτιμάτε να μιλήσετε με έναν μας .απλά καλέστε μας και ένα μέλος της ομάδας εξυπηρέτησης πελατών μας θα συζητήσει τις απαιτήσεις σας και θα σας κάνει κράτηση.

Ελπίζουμε να βρήκατε χρήσιμη την ανοιξιάτικη ανάρτησή μας για τον καθαρισμό. Μη διστάσετε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Και όπως πάντα, εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τον καθαρισμό ή θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες καθαρισμού

Συχνές Ερωτήσεις για τον ανοιξιάτικο καθαρισμό

 • Μπορώ να κλείσω online ραντεβού για ανοιξιατικο καθαρισμο ?
  Είστε εδώ:
  Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 1 Λεπτ

  Ανοιξιάτικος Καθαρισμός

  Ο ανοιξιάτικος καθαρισμός είναι η τέλεια επιλογή για έναν απλό και τίμιο ανοιξιάτικο καθαρισμό χώρου ,χωρίς μικρά γράμματα ,περιλαμβάνει τις ακόλουθες εργασίες καθαρισμού και μπορεί άνετα να πραγματοποιηθεί μέσα σε ένα 8ωρο από ένα άτομο σε ένα οίκημα 80 μέχρι 100 τετραγωνικά .είναι η ιδανική επιλογή για να αρχίσετε την άνοιξη σας με ένα πραγματικά καθαρό σπίτι. Μπορείτε αν πιστεύετε εμπειρικά ότι μια η δυο οικιακές βοηθοί σας καλύπτουν να επιλέξετε να κλείσετε το ραντεβού σας Online

  Οι εργασίες κατά προσέγγιση

  Κουζίνα : Ξεσκόνισμα και εξωτερικός καθαρισμός σε ντουλάπια κουζίνας, Kαθάρισμα σε νεροχύτες – απολύμανση και καθαρισμός, Εξωτερικός καθαρισμός φούρνου μικροκυμάτων, Εξωτερικός καθαρισμός φούρνου, Καθαρισμός του πάγκου της κουζίνας, Πλακάκια, και άλλες επιφάνειες, εξωτερικός καθαρισμός ψυγείου. Σκούπισμα και σφουγγάρισμα

  Μπάνιο – Wc Καθαρισμός καθρεπτών ,Καθαρισμός wc, Καθαρισμός πλακιδίων, ντους και μπανιερών. Σκούπισμα και σφουγγάρισμα

  Υπνοδωμάτια : Εξωτερικός καθαρισμός σε ντουλάπια Υπνοδωματίων, ξεσκόνισμα, Σκούπισμα και σφουγγάρισμα.

  Σαλόνι : Ξεσκόνισμα σε κάδρα και εικόνες , καθαρισμός χαλιών με ηλεκτρική σκούπα, ξεσκόνισμα επίπλων
  Μπαλκόνι : Πλύσιμο μπαλκονιού με λάστιχο ,εξωτερικό πλύσιμο τοίχων ,καθάρισμα σε κάγκελα, ξεσκόνισμα και καθάρισμα σε έπιπλα κήπου

  Κρέμασμα η ξεκρέμασμα σε κουρτίνες

  Ξέστρωμα χαλιών.

  Σε όλους τους χώρους : Ξεσκόνισμα σε κάδρα και εικόνες Ξεσκόνισμα σε περβάζια και περσίδες, Καθαρισμός λεκέδων σε πόρτες, κουφώματα και χερούλια, Καθαρισμός πατζουριών, Καθαρισμός διακοπτών ,Ξεσκόνισμα αμπαζούρ και λάμπες, Ξεσκόνισμα σε κάδρα και εικόνες. Σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα & σφουγγάρισμα δαπέδων.

  Μπορείτε αν πιστεύετε εμπειρικά ότι μια η δυο οικιακές βοηθοί σας καλύπτουν να επιλέξετε να κλείσετε το ραντεβού σας Online

  [latepoint_book_button]

   

  Was this article helpful?
  Dislike 0
  Προβολές: 78
 • θέλω ανοιξιάτικο η Γενικό καθαρισμό ?
  Είστε εδώ:
  Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 1 Λεπτ

  Ο ανοιξιάτικος καθαρισμός είναι μια τέλεια επιλογή για έναν απλό και τίμιο καθαρισμό χώρου, περιλαμβάνει τις ακόλουθες εργασίες καθαρισμού και μπορεί άνετα να πραγματοποιηθεί μέσα σε ένα 8ωρο από ένα άτομο σε ένα οίκημα 80 μέχρι 100 τετραγωνικά ,σε αντίθεση με τον γενικό ο οποίος είναι ποιο λεπτομερής και εξειδικευμένος και μπορεί να χρειαστεί από 2-3 άτομα σε ένα οίκημα 80 μέχρι 150 τετραγωνικά .Δείτε κατά προσέγγιση τι περιλαμβάνει και τι δεν περιλαμβάνει ένας ανοιξιάτικος καθαρισμός.

  Was this article helpful?
  Dislike 0
  Προβολές: 13
 • Το πλύσιμο ρούχων και το σιδέρωμα ,περιλαμβάνονται στον ανοιξιάτικο καθαρισμό


  Είστε εδώ:


  Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπ


  Ο λόγος που αρέσει στους ανθρώπους να κάνουν έναν ανοιξιάτικο καθαρισμό είναι ότι περιλαμβάνει βαθύ καθαρισμό των περιοχών του σπιτιού που μπορεί συχνά να παραλείπονται ή να αποφεύγονται σε έναν τακτικό, εβδομαδιαίο καθαρισμό. Είναι ένας τρόπος να ανανεώσετε το σπίτι σας μετά από έναν κρύο χειμώνα και να το προετοιμάσετε για τους ζεστούς μήνες.Αυτό δεν σημαίνει βεβαια ότι δεν μπορείτε να προσαρμόσετε και άλλες υπηρεσίες καθαρισμού ,όπως επιτόπου καθαρισμό χαλιών ,καθαρισμό του σαλονιού σας ,αλλά και το πλύσιμο ρούχων όπως και το σίδερο . Ο συνδυασμός υπηρεσιών που θα επιλέξετε ,μπορεί να γίνει συνδυαστικά και αν περιλαμβάνει επιτόπου επαγγελματικο καθαρισμό χαλιών η σαλονιων να προγραμματιστεί πιθανότατα αυθημερόν ανάλογα με την διαθεσιμότητα του συνεργειου .
  Was this article helpful?
  Dislike
  0

  Προβολές: 19

 • Πόσα άτομα θα έρθουν να κάνουν τον ανοιξιάτικο καθαρισμό μου ?


  Είστε εδώ:


  Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπ


  Οι ομάδες καθαρισμού μας αποτελούνται από ένα έως πέντε επαγγελματίες καθαριστές ανάλογα με τα τετραγωνικά του σπιτιού σας και τις εργασίες καθαρισμού που θέλετε να πραγματοποιήσετε. Για έναν όμως ανοιξιάτικο καθαρισμό, πολλές φορές και ένα μόνο άτομο αρκεί .σε περιπτώσεις όμως που ο χώρος είναι πάνω από 100 τετραγωνικά η έχει μείνει αρκετό καιρό χωρίς κάποια τακτική συντήρηση ,μπορετέ να επιλέξετε δυο άτομα η το ίδιο άτομο που θα πραγματοποιήσει τον καθαρισμό, να έρθει ξανά την επομενη ημερα ώστε να ολοκληρώσει τις εργασίες που θέλετε.
  Was this article helpful?
  Dislike
  0

  Προβολές: 18

 • Γιατί χρειάζεστε αυτές τις πληροφορίες για το σπίτι μου
  Είστε εδώ:
  Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπ

  Κάθε σπίτι είναι διαφορετικό. Πριν πάμε σε ένα σπίτι, διαβάζουμε τις πληροφορίες που έχουμε στο αρχείο για το σπίτι του πελάτη μας. Χτίζουμε μια στρατηγική για το πώς να προχωρήσουμε καλύτερα στη συμπλήρωση μιας λίστας ελέγχου για να μεγιστοποιήσουμε αυτό που κάνουμε. Αυτό μας παρέχει ένα σημαντικό πλαίσιο για κάθε εργασία καθαρισμού. Επίσης, η κατοχή των πληροφοριών του σπιτιού σας στο αρχείο βοηθά την ομάδα του γραφείου μας να διασφαλίσει ότι κατανοούμε πλήρως τη λίστα εργασιών που μας παρείχατε.

  Was this article helpful?
  Dislike 0
  Προβολές: 26
 • Πώς προέκυψε η ιδέα του ανοιξιάτικου καθαρισμού;


  Είστε εδώ:


  Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 1 Λεπτ


  Όταν ρωτηθεί καποιος , «τι είναι ο ανοιξιάτικος καθαρισμός;» οι περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούν να σας πουν την απάντηση – ένας βαθύς καθαρισμός του σπιτιού (ή του χώρου εργασίας) που πραγματοποιείται την άνοιξη. Το όνομα τα λέει όλα, έτσι δεν είναι;

  Ρωτήστε όμως κάποιον πώς προέκυψε η ιδέα του ανοιξιάτικου καθαρισμού και μπορεί θα σας συναντήσει μια σαστισμένη ματιά. Βλέπετε, ενώ όλοι αποδεχόμαστε ότι ο ανοιξιάτικος καθαρισμός είναι μια παλιά παράδοση, πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε γιατί.

  Ο όρος χρονολογείται από τη βικτωριανή εποχή, όταν οι άνθρωποι έκαναν ετήσιο βαθύ καθαρισμό για να απαλλαγούν από την αιθάλη και τη βρωμιά που προκαλούνται από την καύση άνθρακα, ξύλου και κηροζίνης, καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Αυτό θα συνεπαγόταν τον καθαρισμό ολόκληρου του σπιτιού και το άνοιγμα όλων των παραθύρων για να επιτρέπεται ο σωστός αερισμός. Φυσικά αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο όταν ο καιρός ήταν λίγο πιο ζεστός, δηλαδή την άνοιξη!

  Ο ανοιξιάτικος καθαρισμός έχει επίσης θρησκευτικές επιρροές. Στις εβραϊκές κοινότητες, ο ανοιξιάτικος καθαρισμός συνδέεται άμεσα με τον εορτασμό του Πάσχα, που γίνεται τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Οι χριστιανοί επιλέγουν να καθαρίσουν τους βωμούς των εκκλησιών, την προηγούμενη ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής και οι οπαδοί των Ελληνορθόδοξων καθαρίζουν τα σπίτια τους μια ολόκληρη εβδομάδα πριν από τη Σαρακοστή. Υπάρχει επίσης ο ιρανικός εορτασμός του Νορούζ, ο οποίος εκτείνεται σε δύο εβδομάδες στις αρχές της άνοιξης και περιλαμβάνει πιστούς που καθαρίζουν τα σπίτια τους, αγοράζουν νέα ρούχα και περνούν χρόνο με την οικογένεια.

  Ενδιαφέρον, δεν νομίζετε;

  Was this article helpful?
  Dislike
  0

  Προβολές: 10

 • Είναι η online τιμολόγηση απλή και κατανοητή;


  Είστε εδώ:


  Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπ


  Ναι είναι ,αν και εφόσον γνωρίζεται  ακριβώς τι θέλετε ,και συμπληρώσετε σωστά την φόρμα. Σε κάθε περίπτωση όμως ,θα επικοινωνήσουμε μαζί σας ώστε να κάνουμε μια ακόμα διερεύνηση ώστε να είμαστε και οι δυο πλευρές σίγουρες. Αν τώρα για κάποιο λόγο υπάρχουν αμφιβολίες και είστε διστακτικοί,ένα δωρεάν δια ζώσης ραντεβού από έναν έμπειρο εκτιμητή μας ,θα σας καλύψει  κάθε απορία και θα είναι 100% αντικειμενικό.
  Was this article helpful?
  Dislike
  0

  Προβολές: 23

Δεν υπάρχουν ερωτήσεις που να ταιριάζουν με το τρέχον φίλτρο
Was this article helpful?
Dislike 0
Προβολές: 40

Συνέχισε να διαβάζεις

Επόμενο: Παρέχετε τα υλικά καθαρισμού;